Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2020 10:02 - Спа, ски и гурме на едно място
Автор: luckybanskohotel Категория: Туризъм   
Прочетен: 8440 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 23.01.2020 10:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако направят анкета каква е представата на хората за съвършен зимен отдих, вероятно почти всички ще включат в предпочитанията си ски или спа, а най-вероятно и двете. А ако попитат ценителите на качествената, вкусна и изискана храна, какво придава чар на почивката им, отговорът сигурно ще бъде гурме. Сега и без златна рибка в ръцете, може да осъществите и трите си желания едновременно. Възможност за спа, ски и гурме на едно място предоставя петзвездният хотел Лъки Банско. Ако поемете към тази дестинация, няма значение дали ще преобладава спортната или релаксиращата почивка - зимното удоволствие е гарантирано.  
image
Планината осигурява вълнуващи преживявания на ски пистите в рая на зимните спортове, при това на фона на романтични пейзажи. Условията дават възможност за спортуване както за напреднали скиори, така и за начинаещи, които могат да ползват услугите на квалифицирани инструктори. Курортът е много подходящ за фамилна ваканция, тъй като децата могат да получат тук първите си уроци под ръководството на ски и сноуборд учители. Има опция цяло семейство или компания да се забавляват в снега заедно по време на групово обучение. Гостите могат да разчитат на трансфери по разписание директно до ски пистите.  

След положителните емоции по пистите може да се стоплите и да продължите здравословните процедури в модерен спа център. Условия за водни забавления предоставят единствените в Банско био басейни за възрастни и деца, в които температура е 33 градуса. Водата се поддържа чиста без използване на хлор, като се прилага иновативна технология с йонизация, ултравиолетова светлина и електролиза с морска сол.        
image
Допълнителните екстри в големия басейн са подводна музика и хидроджет, за безопасността отговаря сертифициран спасител. В непосредствена близост има и малък топъл солен басейн. В него са добавени соли от Мъртво море, които имат благотворно въздействие върху жизнеността и еластичността на кожата.   

Водните процедури могат да продължат с джакузи и шокова вана или с контрастен, приключенски и хидромасажен душ. Хидротерапията е едновременно приятна и полезна за организма, като е щадяща по отношение на костите и мускулите. Тя подобрява циркулацията на кръвта, успокоява нервите, отпуска мускулатурата и дренира лимфата. Може да избирате между две финландски сауни, от които едната билкова, инфрачервена сауна и две парни бани. Финландската сауна  стимулира кръвообращението и чрез изпотяване премахва токсините от тялото. Парната баня е с малко по-ниска температура и затова е по-щадяща за организма. В нея се пречистват дихателните пътища, за което спомагат и  впръсканите във въздуха ароматни масла. Горещата пара отваря порите,  отпуска нервната система и извежда отровите. Действа добре и на състоянието на кожата. Инфрачервената сауна е препоръчителна за хора, страдащи от артрит и екземи и действа тонизиращо.   

За лечение и профилактика на кожни проблеми или просто за удоволствие може да опитате екзотичен фиш масаж с Гара Руфа. Така се наричат уникални топлолюбиви рибки, чиито лечебни свойства са познати от древността. Те се използват за масаж на краката, защото хранят с най-горния мъртъв слой на кожата. Гара Руфа отделят специален ензимен, който се ползва за приготвянето на  кремове, лосиони и други козметични продукти за възстановяване и подмладяване на кожата.    
image
Освен от хидротерапия за укрепване на здравето, може да се възползвате и от условията за халотерапия в солна стая, изградена от тухли от 100% хималайска сол. В зоната за релакс отпускането е пълноценно на фона на  нежна и успокояваща музика. Халотерапията помага за лечението на респираторни и кожни заболявания, има отлично общо въздействие върху организма. Смята се, че 50-минути в солна стая се равняват на ефекта от 4 часа разходка в борова гора.

Преживяванията по ски пистите и разпускането в спа центъра гарантирано отварят апетита. Храната обаче не е само потребност, а трябва да носи удоволствие за всички сетива. Наслаждението от консумирането на изискани ястия в елегантна обстановка ще направи почивката наистина незабравима за почитателите на гурме кухнята.    
image
И както отива на планината, има богат избор на алпийски ястия. Едно от блюдата, които трябва задължително да опитате, е фондю. Изборът е труден, защото се предлагат много варианти на гордостта на швейцарската кулинария  - със сирена, с месо, с риба, а дори и с шоколад. Друго хранително изкушение е месото по алпийски на гореща плоча. Любителите на италианската кухня пък ще бъдат изненадани от разнообразието на интересни рецепти с прясна паста – черно пене с риба тон, папарделе с трюфели и манатарки, талиатели с омар и много други. Традиционната италианска пица също има много представители в менюто. Как само звучи пица със сирене горгонзола, смокини и прошуто крудо или пица с крем от бял трюфел и настърган черен трюфел!  Това е много малка част от предлаганите разнообразни ястия, а времето със сигурност няма да ви стигне, за да опитате повечето от тях. Затова ще се наложи да се връщате отново и отново в този планински рай.    

*Препоръчан материал от партньор на Blog.bg



Гласувай:
5


Вълнообразно



1. apostapostoloff - А има ли нещо
14.03.2020 14:24
за разкрачване?
цитирай
2. vessou - kakvo da pravq
17.03.2020 09:15
bravo
цитирай
3. rebu - Освен
25.03.2020 21:27
Корона вируса какво друго предлагате изгодно?
цитирай
4. apologetic - И колко е цената на двойната стая
30.03.2020 16:57
И колко е цената на двойната стая
цитирай
5. morskipesni - Никога Банско!
01.09.2020 20:51
Лакоми, ненаситни, прости и природо-унищожители.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: luckybanskohotel
Категория: Туризъм
Прочетен: 22559
Постинги: 1
Коментари: 5
Гласове: 93
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031